fbpx
Loading...

MAGIC CIRCUS: NEDERLANDS STADSCIRCUS

Amsterdammers en Rotterdammers hebben verschillende favoriete voetbalclubs, maar op circusgebied zijn de steden eensgezind: Magic Circus is dé favoriet! Overigens vinden niet alleen de inwoners van Mokum en Rotjeknor dat, maar ook in Zwolle, Amersfoort, de Zaanstreek en Utrecht kan men haast niet meer zonder ‘hun’ Magic Circus. 

Journalistiek gejammer over moeilijkheden in de circusbranche? Onzin! Magic Circus herkent zich niet in dat ‘zielige circus’ beeld, gelukkig niet. Meegaan met de tijd én bovenal luisteren naar wat het hooggeeerd publiek nu eigenlijk zien wil zijn het devies. Geen oubollige clowns die eng geschminkt zijn. Die lol heeft Hollywood al verpest. Niet de zoveelste dame met boa en veren op haar kop. Weg met de oubolligheid. Modern, sprankelend, prikkelend én bovenal geschikt voor de moderne gezinnen van nu.

Volwassenenvermaak

Sinds het begin van circus als cultuurvorm 250 jaar geleden is het een vermaak voor volwassenen. Ja, ook leuk voor kinderen, maar juist volwassenen zijn het die in deze moderne tijd de betovering, inspiratie en ontspanning die het circus biedt goed kunnen gebruiken. Je hebt dus echt geen kind nodig als excuus om naar het Magic Circus gaan.

Magic Circus ontvangt geen cent subsidie en daar is het trots op. Temeer omdat een adviseur van het Fonds van de Podiumkunsten ons Magic Circus roemde als ‘de enige in Nederland die precies tussen modern circus à la Soleil en traditioneel circus opereren. Het enige Nederlandse moderne circus dat óók leuk is voor kinderen.”

De magie van Magic Circus

Wat Magic Circus zo betoverend maakt? Men neme een theatraal concept, een enthousiast (beetje gek) team van talenten, een intieme setting waardoor al het publiek er met de neus bovenop zit, een flinke dosis humor, magie én een boodschap. Een vrijblijvende boodschap die je niet wordt opgedrongen. Een boodschap waar je iets mee kan. Complete volkswijken verbroederen in de circustent, de sociale cohesie stijgt ten top. Wat de politiek al jaren niet lukt, lukt het Magic Circus team meerdere keren per week.

Gemeenten opgelet!

Een circus gemaakt om woonwijken op te vrolijken, om naar een beetje dufheid neigende bedrijven te inspireren en op te peppen en om zo de saamhorigheid tussen de bezoekers te verstevigen. Dat doet het Magic Circus al jaren in de grote Nederlandse steden en hun periferie. Elk jaar kunnen diverse overige gemeenten een aanvraag dienen om ook Magic Circus op bezoek te krijgen. Na een goed ballotage-gesprek wordt dan gekeken of onze komst in ons volle tourneeschema in te plannen valt.

Wij zijn het laatste reizende Nederlandse tentcircus dat een volledige tournee maakt met ca. 2 locaties per week.

Geef ons een verhard of onverhard stukje grond van pakweg 25 x 30 meter en wij geven je magic. En wat ook leuk meegenomen is: als enige circus in Nederland is het Magic Circus in staat op te bouwen zonder gebruik te maken van grondverankeringen. Wij kunnen namelijk echt toveren!