fbpx

Corona Maatregelen Magic Circus

Op deze pagina zetten we alle Corona Maatregelen van Magic Circus voor je op een rijtje. De Corona maatregelen zijn gebundeld als Protocol voor gemeenten. Zonder zo’n protocol met Corona maatregelen mag je geen voorstellingen geven. Het Magic Team neemt de maatregelen serieus en handhaaft ook. Alleen samen krijgen we Corona klein, daarom vragen we al onze bezoekers om medewerking. Bezoekers die zich niet aan de regels houden wordt de toegang tot het circus ontzegd. Helaas de enige mogelijkheid om de rest van de bezoekers veilig te houden.

De Directie van Magic Circus is gesprekspartner binnen de Alliantie van Evenementenbouwers. Daarnaast ook bestuurslid bij Circuspunt, het branche platform van de Nederlandse Circuswereld. Wij namen deel in diverse overleggen over én werkten actief mee aan het opstellen van protocollen om een bezoek aan een (circus)evenement veilig te kunnen laten verlopen.

Een bezoek aan het Magic Circus is, net als een bezoek aan de supermarkt of familieleden, geheel op eigen risico. 

DOWNLOADS

 • Corona Protocol Circustenten *Op te vragen door instanties
 • appendix Magic Circus bij Corona Protocol Circustenten d.d. 31-08-2021 *Op te vragen door instanties
 • Bijlage 2: Richtlijn Evenementenzorg COVID19 V0.8
 • Triage vragen voor bezoekers (RIVM) d.d. 15-06-2021

Wat doen wij voor ons publiek

 • Diverse punten om je handen te ontsmetten.
 • Verplichte handenontsmetting bij binnenkomst van de circustent.
 • Extra ventilatie van de circustent voor, na én tijdens de show.
 • Grondige schoonmaak en ontsmetting na elke voorstelling.
 • Speciale Corona-toezichthouder die zorgt dat alle bezoekers afstand houden.

Corona-maatregelen Magic Circus vanaf 25 september 2021

 • Bezoekers kunnen de volgende coronabewijzen gebruiken voor toegang: een vaccinatiebewijs; of een herstelbewijs; of een negatieve testuitslag via testen voor toegang die niet ouder is dan 24 uur.
 • Indien de CoronaCheck Scanner aangeeft dat er iets niet in orde is, kunnen wij geen toegang tot het circus toestaan.
 • Bij twijfel over je gezondheidstoestand kan je de toegang ontzegd worden. (Geen zorgen, we houden rekening met hooikoorts!)
 • Personen van 12 jaar en ouder uit verschillende huishoudens vragen wij vriendelijk nog steeds afstand van elkaar te houden.
 • Kom op tijd! Zodra de voorstelling begonnen is, is het niet meer toegestaan om de circustent in te gaan.
 • Handen schudden en high fives zijn niet toegestaan.
 • Hoest en/of nies in je elleboog.
 • Zit niet aan je gezicht.
 • Er zijn geen toiletten.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze na de voorstelling weg in de afvalbakken.

Alles Duidelijk?

Alles duidelijk? Dan zie je hier al onze locaties en kan je kaarten bestellen.
Iets niet duidelijk? Kijk hieronder bij de veelgestelde Corona-vragen.

Magic Circus Gezondheidscheck Website 2021

VEELGESTELDE CORONA VRAGEN​

Moet ik vooraf de Coronacheck-app laten zien?

Magic Circus houdt t/m vrijdag 24 september vast aan 1,5 meter afstand tussen personen van 12 jaar en ouder uit verschillende huishoudens en dan is het checken van mensen op Corona of vaccinatie niet nodig. Wel vragen wij op de papieren gezondheidscheck vooraf of alle personen van 12 jaar en ouder uit jouw huishouden gevaccineerd zijn. We zijn nog nooit betrokken geweest in een contactonderzoek van de GGD, maar in het onwaarschijnlijke geval dat we het wel zouden worden, kan de GGD prioriteit geven aan het contacten van mensen zonder vaccinatie(s).
Vanaf zaterdag 25 september zijn wij verplicht om Coronatoegangsbewijzen te gebruiken. De CoronaCheck-App kan dan gebruikt worden om een bewijs van vaccinatie of herstelbewijs te tonen. Let op: De controleurs checken het openen van de app, de code en het identiteitsbewijs van iedere bezoeker.

Waarom hebben jullie er voor gekozen Coronatoegangsbewijzen te gebruiken?

Dat hebben we niet. Wij worden verplicht om Coronatoegangsbewijzen te gebruiken, net als alle andere evenementen. Uiteraard kunnen wij besluiten om dit niet te gaan doen, maar dan wordt onze vergunning ingetrokken en kunnen we geen voorstellingen geven. Wij kunnen dus kiezen om wéér duimen te gaan zitten draaien (ditmaal zonder Coronasteun van de overheid) of om ons aan de wet te houden en wel veel mensen te kunnen vermaken. Wij hebben gekozen voor het laatste.

Terwijl ik op vakantie was werd mijn bestemming plotseling zone rood / oranje. Kan ik langskomen?

Als je meer dan 10 dagen geleden bent teruggekomen (en geen klachten had of hebt) ben je van harte welkom. Ben je net een paar dagen thuis? (of dus minder dan 10 volle dagen?) Houd je aan het landelijke advies om 10 dagen in zelfquarantaine te gaan!

Is het erg als ik vanaf ver kom?

In principe mag je langskomen, we snappen dat je ons graag wilt bezoeken. Toch raden wij iedereen aan om ons zoveel mogelijk in de eigen stad of wijk te bezoeken. Kom je uit het buitenland met een code rood of oranje, dan ben je niet welkom.

Mijn partner is bij ons thuis in quarantaine, maar ik kan dan toch nog wel met de kinderen langskomen?

Nee, helaas niet. Als er iemand van je huishouden in quarantaine is, moeten de huisgenoten (kinderen dus ook) ook in quarantaine. Alleen zo kunnen we er zeker van zijn dat er geen kans is op verspreiding van het virus.

Ik behoor tot de risicogroep. Kan ik gewoon langskomen?

Het RIVM raadt mensen uit riscogroepen aan om extra voorzichtig te zijn en de corona maatregelen goed op te volgen. Ook voor bezoekers van mensen die tot een risicogroep behoren is het extra belangrijk om de basisregels goed op te volgen.
Een ander advies is om drukte en ‘oncontroleerbare’ situaties te vermijden.
Je bent dus welkom, maar houdt rekening met de aanvullende adviezen van het RIVM voor uw specifieke situatie. Bent u bijvoorbeeld, te kwetsbaar om op uw kleinkinderen op te passen, of om bezoek te ontvangen, zelfs na vaccinatie, dan is een circusbezoek helaas geen goed idee.

Hoe kan ik tijdens de voorstelling naar het toilet?

ER ZIJN GEEN TOILETTEN, dus ook vooraf kan je bij het circus niet naar het toilet. De verscherpte regels qua afstand en hygiëne i.c.m. het kleine circusteam maken het ons onmogelijk om toiletten voor bezoekers mee te nemen op reis én te kunnen garanderen dat het virus zich niet via toiletbrillen of deurklinken zich verspreidt.

Wat als ik te laat kom?

Bij de start van de voorstelling gaat de tent dicht en is het niet meer mogelijk om Coronatoegangsbewijzen te checken. Je kan dus helaas niet meer naar binnen en hebt geen recht op restitutie. Weet je op voorhand dat je door, bijvoorbeeld, een file te laat gaat komen? Neem dan contact op met onze marketingafdeling en dan zoeken we naar een goede oplossing zoals het omzetten van de kaarten voor een bezoek een andere voorstelling. LET OP! We doen ons best, maar omzetten is niet altijd mogelijk. Ga dus op tijd van huis.

Hoe kunnen we zorgen dat we naast elkaar zitten?

Als jullie huishouden(s) achter elkaar de tent ingaan kunnen jullie het aangeven, indien mogelijk helpen we mee, maar we kunnen niets garanderen. Zeker niet als je als laatste binnenkomt en er geen ruimte is om jullie bij elkaar te zetten met gepaste afstand.

Mag ik mijn kind even de tent inbrengen of de tent in om te checken dat alles goed met mijn kind(eren) gaat?

Normaal was dit geen probleem, maar in het “nieuwe normaal” helaas wel. Als je zelf geen kaartje hebt, kan je niet de circustent in.