fbpx

Corona Maatregelen Magic Circus

Op deze pagina zetten we alle Corona Maatregelen van Magic Circus voor je op een rijtje. De Corona maatregelen zijn gebundeld als Protocol voor gemeenten. Zonder zo’n protocol met Corona maatregelen mag je geen voorstellingen geven. Het Magic Team neemt de maatregelen serieus en handhaaft ook. Alleen samen krijgen we Corona klein, daarom vragen we al onze bezoekers om medewerking. Bezoekers die zich niet aan de regels houden wordt de toegang tot het circus ontzegd. Helaas de enige mogelijkheid om de rest van de bezoekers veilig te houden.

De Directie van Magic Circus is gesprekspartner binnen de Alliantie van Evenementenbouwers. Daarnaast ook bestuurslid bij Circuspunt, het branche platform van de Nederlandse Circuswereld. Wij namen deel in diverse overleggen over én werkten actief mee aan het opstellen van protocollen om een bezoek aan een (circus)evenement veilig te kunnen laten verlopen.

Een bezoek aan het Magic Circus is, net als een bezoek aan de supermarkt of familieleden, geheel op eigen risico. 

DOWNLOADS

 • Corona Protocol Circustenten *Op te vragen door instanties
 • appendix Magic Circus bij Corona Protocol Circustenten d.d. 15-06-2021 *Op te vragen door instanties
 • Bijlage 2: Richtlijn Evenementenzorg COVID19 V0.8
 • Triage vragen voor bezoekers (RIVM) d.d. 15-06-2021

Wat doen wij voor ons publiek

 • Diverse punten om je handen te ontsmetten.
 • Verplichte handenontsmetting bij binnenkomst van de circustent.
 • Extra ventilatie van de circustent voor, na én tijdens de show.
 • Grondige schoonmaak en ontsmetting na elke voorstelling.
 • Speciale Corona-toezichthouder die zorgt dat alle bezoekers afstand houden.

Beknopt Overzicht Corona-maatregelen bij een bezoek aan het Magic Circus

 • Zijn er Corona-klachten in je huishouden? Blijf thuis!
 • Reserveren is verplicht. Dit kan online tot 120 minuten voor een voorstelling of vanaf 60 minuten voor een voorstelling aan de circuskassa tot 15 minuten voor de start van de voorstelling.
 • Gezondsheidcheck is verplicht. Bespaar tijd op locatie en vul de gezondheidscheck op je uitgeprinte ticket in voor je naar het circus komt. (Hoeft niet per persoon, het mag per huishouden!).
 • Zonder gezondheidscheck krijg je geen toegang.
 • Magic Circus houdt vast aan 1,5 meter afstand tussen personen van 12 jaar en ouder uit verschillende huishoudens. Dit betekend dat je NIET volledig gevaccineerd hoeft te zijn of eerst een Corona test hoeft te doen voor je naar het circus komt.
 • Bij twijfel over je gezondheidstoestand kan je de toegang ontzegd worden. (Geen zorgen, we houden rekening met hooikoorts!)
 • Personen van 12 jaar en ouder uit verschillende huishoudens houden 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Het betreden en innemen van de zitplaatsen in de Magic Dome circustent gaat per huishouden, blijf dus bij elkaar.
 • Handen worden verplicht gedesinfecteerd bij binnenkomst.
 • Zitplaatsen kunnen vanaf 15 minuten voor de voorstelling worden ingenomen. Medewerkers wijzen je naar de juiste plaats op gepaste afstand.
 • Zodra je zit, wordt er niet meer gelopen of van plaats gewisseld.
 • Het is niet mogelijk om plaatsen vrij te houden voor anderen of laatkomers.
 • Kom op tijd! Zodra de voorstelling begonnen is, is het niet meer toegestaan om de circustent in te gaan.
 • Handen schudden en high fives zijn niet toegestaan.
 • Hoest en/of nies in je elleboog.
 • Zit niet aan je gezicht.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze na de voorstelling weg in de afvalbakken.
 • Er zijn GEEN TOILETTEN.
 • Spreekkoren, hard meezingen of schreeuwen is niet toegestaan.
 • Aan het einde van de show verlaten bezoekers op aanwijzing van het Magic Team de circustent. (Je mag dus niet zelf opstaan en gaan lopen).

VEELGESTELDE CORONA VRAGEN​

Moet ik vooraf de Coronacheck-app laten zien?

Nee. Magic Circus houdt voorlopig nog vast aan 1,5 meter afstand tussen personen van 12 jaar en ouder uit verschillende huishoudens en dan is het checken van mensen op Corona of vaccinatie niet nodig. Wel vragen wij op de papieren gezondheidscheck vooraf of alle personen van 12 jaar en ouder uit jouw huishouden gevaccineerd zijn. We zijn nog nooit betrokken geweest in een contactonderzoek van de GGD, maar in het onwaarschijnlijke geval dat we het wel zouden worden, kan de GGD prioriteit geven aan het contacten van mensen zonder vaccinatie(s).

Terwijl ik op vakantie was werd mijn bestemming plotseling zone rood / oranje. Kan ik langskomen?

Als je meer dan 10 dagen geleden bent teruggekomen (en geen klachten had of hebt) ben je van harte welkom. Ben je net een paar dagen thuis? (of dus minder dan 10 volle dagen?) Houd je aan het landelijke advies om 10 dagen in zelfquarantaine te gaan!

Is het erg als ik vanaf ver kom?

In principe mag je langskomen, we snappen dat je ons graag wilt bezoeken. Toch raden wij iedereen aan om ons zoveel mogelijk in de eigen stad of wijk te bezoeken. Kom je uit het buitenland met een code rood of oranje, dan ben je niet welkom.

Mijn partner is bij ons thuis in quarantaine, maar ik kan dan toch nog wel met de kinderen langskomen?

Nee, helaas niet. Als er iemand van je huishouden in quarantaine is, moeten de huisgenoten (kinderen dus ook) ook in quarantaine. Alleen zo kunnen we er zeker van zijn dat er geen kans is op verspreiding van het virus.

Ik behoor tot de risicogroep. Kan ik gewoon langskomen?

Het RIVM raadt mensen uit riscogroepen aan om extra voorzichtig te zijn en de corona maatregelen goed op te volgen. Ook voor bezoekers van mensen die tot een risicogroep behoren is het extra belangrijk om de basisregels goed op te volgen.
Een ander advies is om drukte en ‘oncontroleerbare’ situaties te vermijden.
Dankzij het protocol is er bij Magic Circus een controleerbare situatie en we houden 1,5 meter afstand als we niet uit hetzelfde huishouden zijn. Je bent dus welkom, maar houdt rekening met de regels en de aanvullende adviezen van het RIVM. Bent u bijvoorbeeld, te kwetsbaar om op uw kleinkinderen op te passen, of om bezoek op 1,5 meter te ontvangen, zelfs na vaccinatie, dan is een circusbezoek geen goed idee.

Hoe kan ik tijdens de voorstelling naar het toilet?

Nadat je zitplaats is ingenomen mag niemand van plaats wisselen of de zitplaats verlaten. Je kan dus niet naar het toilet. Daar komt bij: ER ZIJN GEEN TOILETTEN, dus ook vooraf kan je bij het circus niet naar het toilet. De verscherpte regels qua afstand en hygiëne i.c.m. het kleine circusteam maken het ons onmogelijk om toiletten voor bezoekers mee te nemen op reis én te kunnen garanderen dat het virus zich niet via toiletbrillen of deurklinken zich verspreidt.

Wat als ik te laat kom?

Bij de start van de voorstelling gaat de tent dicht en gaat niemand er meer in of uit. Je kan dus helaas niet meer naar binnen en hebt geen recht op restitutie. Weet je op voorhand dat je door, bijvoorbeeld, een file te laat gaat komen? Neem dan contact op met onze marketingafdeling en dan zoeken we naar een goede oplossing zoals het omzetten van de kaarten voor een bezoek een andere voorstelling. LET OP! We doen ons best, maar omzetten is niet altijd mogelijk. Ga dus op tijd van huis.

Hoe kunnen we zorgen dat we naast elkaar zitten?

We laten onze bezoekers de circustent per huishouden betreden. Als jullie huishouden(s) achter elkaar de tent ingaan kunnen jullie het aangeven, indien mogelijk helpen we mee, maar we kunnen niets garanderen. Zeker niet als je als laatste binnenkomt en er geen ruimte is om jullie bij elkaar te zetten met gepaste afstand.

Mag ik mijn kind even de tent inbrengen of de tent in om te checken dat alles goed met mijn kind(eren) gaat?

Normaal was dit geen probleem, maar in het “nieuwe normaal” helaas wel. Als je zelf geen kaartje hebt, kan je niet de circustent in.

Hoe zorgen jullie eigenlijk dat iedereen afstand houdt?

We hebben een speciale beveiliger aangesteld als Corona Verantwoordelijke en Toezichthouder. Haar taak is het om te zorgen dat iedereen afstand houdt, zodat we veilig en gezellig van het circus kunnen genieten.

Kinderen hoeven geen afstand te houden, dus die kunnen toch wel rondlopen tijdens de voorstelling?

Nee. We staan het rondlopen van kinderen normaliter al niet toe, omdat het storend is voor het overige publiek en de concentratie van de artiesten.
Daarnaast kunnen ouders een zich misdragend/ondeugend rondlopend kind niet in de kladden grijpen als het rondloopt, want zij moeten vanwege de 1,5 meter regels afstand houden en blijven zitten.
Zelfs als de kids lief zouden spelen; Een artiest die uit z’n concentratie gebracht wordt, kan leiden tot het mislukken van een trick met eventuele dodelijke gevolgen. Wij blijven liever gezond, dus iedereen blijft zitten. Heeft u een kind dat nooit stil kan zitten? Blijf thuis!