fbpx

Coronatoegangsbewijzen in het Magic Circus

Coronatoegangsbewijzen? In het Magic Circus?! Ja. Vanaf 25 september 2021 is ieder evenement verplicht om Coronatoegangsbewijzen te gebruiken, dus ook Magic Circus. Maar wat is zo’n Coronatoegangsbewijs nou eigenlijk? Hoe werkt het? Hoe krijg ik er een? Op deze pagina hopen we te laten zien hoe gemakkelijk je een Coronatoegangsbewijs kan krijgen. Hetzij via de CoronaCheck-App op je smartphone, hetzij op papier.

Hoe krijg ik een Coronatoegangsbewijs?

U kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

1. Vaccinatiebewijs:
Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.

Bent u op bezoek in Nederland én wilt u naar het Magic Circus? En bent u met een Europees Digitaal Corona Certificaat (DCC) van een ander land naar Nederland gekomen? U kunt dezelfde QR-code ook gebruiken om naar een activiteit te gaan. Dit is meestal als uw DCC gebaseerd is op een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Heeft u een DCC met een testbewijs? Dan mag uw negatieve test bij de start van de activiteit niet ouder zijn dan 24 uur. Is uw test te lang geleden? Laat u dan opnieuw testen om toegang te krijgen voor het evenement. U kunt deze Nederlandse testuitslag niet in een andere Europese app uploaden. Ga naar CoronaCheck.nl om uw negatieve testuitslag om te zetten in een QR-code voor uw activiteit.

2. Herstelbewijs:
Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.

3. Testbewijs:
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Stappenplan Coronatoegangsbewijs & Bezoek Magic Circus

STAP 1

1A. Download de CoronaCheck-App
CoronaCheck werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store. U kunt in de app maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien.

1B. Print een papieren Coronabewijs via Coronacheck.nl
Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Of gaat u naar een activiteit met mensen zonder app? Dan kunt u het coronabewijs voor uzelf of uw kinderen ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

STAP 2

Upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl:

Vaccinatiebewijs Uploaden
Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl .
Log in met uw DigiD. Controleer of uw DigiD werkt. De aanvraag van een nieuwe DigiD duurt enkele werkdagen.
Uw vaccinatiegegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM (als u daar toestemming voor hebt gegeven) en de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl.
Meer informatie over vaccinatiebewijzen
Lukt het niet? Kijk of u uw antwoord vindt bij de informatie over vaccinatiebewijzen.

Herstelbewijs Uploaden
Heeft u een positieve PCR-coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen? En niet korter dan 12 dagen? Dan geeft de GGD een digitaal herstelbewijs af. 

  • Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl
  • Log in met uw DigiD. Controleer of uw DigiD werkt. De aanvraag van een nieuwe DigiD duurt enkele werkdagen.
  • De gegevens van uw herstelbewijs worden automatisch opgehaald bij de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl.

Serologische test telt niet
De uitslag van een serologische coronatest kan niet gebruikt worden als herstelbewijs in CoronaCheck.

Negatieve Testuitslag uploaden

Voor een testuitslag moet je je laten Testen Voor Toegang, in het onderstaande filmpje worden de stappen uitgelegd:

LET OP: Als u positief test mag u niet naar de voorstelling en gaat u in isolatie.

STAP 3

QR-Code bij de circusingang laten scannen
De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch uw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van het evenement of de activiteit. Bij een groen scherm heeft u een geldig coronatoegangsbewijs. Is het scherm rood? Dan is het bewijs op de een of andere manier ongeldig of verlopen en mag u niet binnengelaten worden.

STAP 4

Legitimatie check en check toegangsbewijs
Vergeet bij een bezoek uw legitimatiebewijs niet. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van uw legitimatiebewijs met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Hierna loopt u door naar de ingang van het circus. Tot slot laat u hier uw ticket of toegangskaartje zien. Als hier alles mee klopt, wijst het circuspersoneel u uw plaatsen.