fbpx

De magische wereld van Magic Circus

Het circus is een magische wereld. Maar niets is magischer dan de magische wereld van Magic Circus, het Nederlands Stadscircus. Een circus dat verschijnt in de buitenwijken van de grootste steden van Nederland. Nog magischer: Magic Circus brengt zoveel meer dan alleen entertainment naar deze wijken. Het helpt de levenskwaliteit en de sociale cohesie te verbeteren. Simpelweg door mensen bij elkaar te brengen om te genieten.

De Magische Wereld van Magic Circus in den beginne

In 1987 kochten Maurice Veldkamp en Rob Ritman het Circus Piste van Willem Boekschooten. Na tournees onder namen als Piste en Royal ontstond een formule waarin tijdens hun optredens veel nadruk lag op magische elementen. Het vroeg om een naamsverandering en de magische wereld van Magic Circus was geboren. Magic Circus is inmiddels een begrip in veel Nederlandse steden. Ze luisteren goed naar wat hun publiek leuk en niet leuk vindt en passen hun show en het soort acts dat ze boeken aan.

De magische wereld van Magic Circus is een uniek circus, omdat zij de ontbrekende schakel vormen tussen (zwaar) gesubsidieerde theatercircussen en de klassieke circussen. Magic Circus had nooit grote en/of wilde dieren in zijn voorstellingen, maar concentreerde zich altijd op het menselijke acrobatische kunnen. Sinds 2010 zijn ze langzaamaan begonnen met het langzaam uitfaseren van dieren. Sinds de vervroegde pensionering van de laatste getrainde kip in 2020 zijn de prestaties geheel menselijk. Al verscheen er in de productie van 2022 een grote ‘echte’ Gorilla.

Circus zoals het niet bedoeld is

De reguliere samenleving is al anders dan de circuswereld. Vooral de magische wereld van Magic Circus is nog vreemder. Het team is trots om circus te presenteren zoals het niet was en niet bedoeld is. Vergeet alles wat je denkt te weten over circus. Bereid je voor om niet alleen verbaasd maar ook betoverd te worden. Magic Circus probeert zeer succesvol met veel circusconventies te breken. Hun positie midden tussen modern en klassiek circus maakt hen tot de rebellen van de Nederlandse klassieke circuswereld en (in zekere zin) tot de conservatieven van de moderne Nederlandse circuswereld.

Ieder jaar ontstaat er tijdens de eerste weken van het seizoen een gloednieuwe voorstelling. Acts en ideeën worden uitgetest op een live publiek. Dit gebeurt overigens bewust. Het circusteam geeft niet zoveel om kunstzinnige verhaallijnen of diepe betekenissen. Uiteraard hebben de Magic Circus-producties een boodschap. Maar het team weigert het door de strot van mensen te duwen. Of om ze tot een optreden te dwingen. Circus is entertainment met een hoofdletter C van Cultuur. Dit entertainmentaspect wordt gerespecteerd en het best gewaarborgd door een show te presenteren die de meeste mensen graag zien. Omdat we niet door de overheid worden gefinancierd, moeten we de mensen geven wat ze willen, omdat ons bestaan volledig afhankelijk is van hun bezoek.

Kopie Collega’s

Er zijn collega’s die de populariteit van de magische wereld van Magic Circus proberen te benutten door de woorden Magic of Magical in hun naam te gebruiken. Check dus altijd de tourdata op deze website, zodat je er zeker van bent dat je te maken hebt met het enige echte favoriete circus van Nederland. Een andere duidelijke indicator is de kleur van de kap. Magic Circus treedt alleen op in hun paars-witte Magic Dome. Magic Circus geeft geen optredens in de winterperiode, dus negeer elke vermelding van “magical edition”, aangezien het niet de prachtige magische wereld van het échte Magic Circus is.

Scroll naar boven