fbpx

2009: Xalay

Een meeslepend feel-good feest, dat is wat het Magic Circus dit jaar te bieden heeft. Koudweg een hartverwarmend en vurig antwoord op de hedendaagse actualiteit.

XALAY

Was Swaffelen het woord van 2008, dit jaar gooit “Xalay” hoge ogen naar die titel. En u kunt er bij zijn om te zeggen dat u het heeft meegemaakt!
Het element vuur vormt de rode draad in bijna alle acts van het Magic Circus 2009. Katrin en Zako uit Letland spelen letterlijk met vuur, vuurbollen, brandende toortsen, brandende bolatouwen, verdwijn illusies en magie met vuur en Liselotte natuurlijk, romantisch vuur, meeslepende vurige muziek, drums met brandende stokken. Thuis mag je dit allemaal niet nadoen natuurlijk, en dat geldt ook voor de ijzeren pinnen en scherpe scherven in een zinderend illusienummer. Zelfs tijdens een luchtnummer vliegen de gordijnen in de fik, arme Zako die daar hoog bovenin zweeft.

Het Magic Circus is dit jaar extra spannend, maar ook ontspannend, natuurlijk gaan we ook lachen waardoor je bijna van de bank valt.
Er wordt feest gevierd, en taart en limonade ontbreekt natuurlijk niet, alleen niet zoals je gewend bent van een normaal feestje, daar staan Jofri en Kladza garant voor. Geen dieren? Natuurlijk wel, wat denk je van Snorro, de best gedresseerde Zeeleeuw ter wereld? Met Xalay zit je er warmpjes bij, dit jaar.

Xalay! Is eens wens uit Osmenië. Jaarlijks op 1 juli wensen de Osmenen elkaar Nbrod Xalay! En daarmee bedoelen ze dat een gevoel van allesomvattend geluk de ander voor altijd mag omringen. Vuur is het symbool van deze jaarlijkse feestdag die traditioneel groots wordt gevierd. Vuur in de vorm van vlammende tongen waar de gerespecteerde vuurvreters mee spreken en vuur in de vorm van hoog oplaaiende poëzie waarmee men elkaar geluk toewenst.
Xalay! is oorspronkelijk een heidens gebruik van de Osmeense bergvolken dat echter eeuwen geleden door de Osmeens-Orthodoxe kerk werd omgevormd tot een plechtig en magisch maar vooral meeslepend feel good feest.

Scroll naar boven