fbpx

2010: Babayaga

Vliegende Monte Carlo sterren, toverkollen, heksenknechten, mallotige clowns en komieken, tijdloze zandloper-diabolo’s, luchtacrobaten en Nederlands meest bekende spreekstalmeester maken allen deel uit van de cast van het moderne Magic Circus oftewel het Nederlands Stadscircus.

Een eigengereid en eigentijds circus met spraakmakende voorstellingen. Maurice Veldkamp, de circusdirecteur met 20 jaar ervaring in zijn eigen circus en 30 jaar ervaring als spreekstalmeester van Kerstcircus Ahoy weet als geen ander wat het publiek waardeert in een circus. Ieder jaar met een nieuw programma. De drempel overgaan van het Magic Circus betekent dat je meer wilt en ieder jaar weer terugkomt. Je zet een belangrijke stap in je leven.

Het thema van dit jaar, “Babayaga”, is intrigerend, en handelt over een heks en haar invloeden. Geen liefelijk circus dat over kwade tovenaressen en sprookjes gaat, maar een zinderende show met de spanning en het spektakel van de hedendaagse grote stad. Het publiek worstelt met de vraag: Is een heks nu een lelijke oude vrouw met een grote pukkel, of is het een betoverende gothic schoonheid? Is het alleen een feelgood verhaal, of komen er ook andere gevoelens los?

Terwijl de Poolse Anca zorgt voor mooie luchtacrobatiek en heksenknecht Igor zijn griezelige opdrachten uitvoert, vinden de meest vreemdsoortige avonturen plaats in het Magic Circus. Westerowa wentelt zich in manshoge raderen, Lidka wordt gevangen in een superdimensionale zeepbel waaruit geen ontkomen mogelijk lijkt. En waar durven ze nog te sleutelen aan een door het internationale Circus Festival van Monte Carlo en de European Circus Assocation bekroond nummer? Ja, ook dat kan alleen gebeuren in het Magic Circus 2010.

Scroll naar boven