fbpx

2012: Gottogo, een voorstelling met een luchtje

Ieder jaar brengt Magic Circus een vernieuwend programma. Dat verwachten de vaste gasten. Maar dit jaar verlegt Magic Circus  met zijn nieuwe voorstelling “Gottogo” de grenzen definitief.

“Gottogo” betekent het onbespreekbare bespreekbaar maken en het ondoenlijke doen. Gewoon omdat je moet. Wat eigenlijk niet mag, gebeurt toch. Maar wel tot opluchting van jong en oud. Een positieve grote boodschap voor iedereen.

Tot voor kort had circus de geur van zand, zaagsel en olifanten. Magic Circus creëert een spraakmakende show met een vreemd luchtje en nog vreemdere gebruiksvoorwerpen. Wat doen de jongleurs met gootsteenontstoppers, kunnen de trapezeacrobaten de toiletrollen ontwijken die door het luchtruim geschoten worden? Levende WC-eenden: ze bestaan echt! En die toiletjuffrouwen zijn zonder hun schoteltjes wel heel erg anders. Facilitair manager Jofri (in een vorig leven clown en dat is nog goed te merken) slaat helemaal door in zijn ijver in de tent alles mogelijk te willen maken wat daar buiten ook kan. Het publiek moet hooggeëerd blijven en dan gaat Jofri niets te ver. Soms komt ie daardoor flink in de komische problemen.

Circus is immaterieel cultureel erfgoed. Magic Circus zorgt goed voor dat erfgoed,  steeds in nauwe samenwerking met het Nederlands Centrum voor Volkscultuur. Gelukkig zijn de grenzen van het erfgoed  heel elastisch. De veelzijdige artiesten van het Magic Circus bewijzen dat er rek zit in de traditie. Dit jaar zorgen talenten uit Rusland, Bulgarije, Polen, Italië  en natuurlijk Nederland voor nieuw sprankelend circus. Hun circuscarrière verrijken ze spontaan met de fantasierijke maar bedenkelijke uitspattingen van het creatieve team van Magic Circus.. En stank voor dank krijgen ze beslist niet.

Magic is dit jaar een circus met een luchtje. Maar de geur van ambachtelijke popcorn is gebleven natuurlijk.

Scroll naar boven