fbpx

Magic Circus in de zorg

De voorstellingen van Magic Circus, zijn zoveel meer dan sec entertainment. Ja natuurlijk zit iedereen te genieten, juist daarin zit de helende werking. Magic Circus zorgt, Magic Circus ontzorgt, Magic Circus verbindt, kortom we vervullen diverse sociale functies op het gebied van sociale cohesie bevordering, leefbaarheid van (Stads)wijken, het doorbreken van sociaal isolement en inclusiviteit.

Nationaal Zorgcircus

Naast de vele sociale projecten is Magic Circus de exclusieve partner van het Nationaal Zorgcircus, het voordeligste circus in de zorgsector. Besloten voorstellingen voor cliënten van instellingen, al dan niet bij de zorginstelling zelf. In 2019 haalde het Nationaal Zorgcircus de internationale pers toen men ism met Magic Circus de allereerste Prikkelarme Circusvoorstelling van Europa gaf in Utrecht.

Kijk voor meer informatie op zorgcircus.nl

Circus voor mensen met een visuele beperking

Sinds enkele jaren werken wij samen met de Stichting Komt het Zien! Samen met hen worden bepaalde voorstellingen toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Dankzij een live verslag van blindentolken krijgen zij een uitstekend beeld van Nederlands favoriete circus!

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Stichting Alzheimer in Beweging

Nederland heeft de hoogste zitcultuur van Europa. Meer dan 70% van de tijd brengen we zittend door. Een groot deel van de 55+-ers beweegt te weinig. Geen zin in de sportschool, geen zin om aan te sluiten bij een club. Door die anti-beweegcultuur stijgt het aantal mensen met dementie en alzheimer. Dus het wordt tijd om hier iets aan te doen. De Stichting Alzheimer in Beweging maakt zich hard voor meer beweging onder de 55 plussers. Leuke circus beweegprogramma’s, waarbij je voor je er erg in hebt al druk aan het bewegen bent.

De Stichting Alzheimer in Beweging, het Nationaal Zorgcircus en Magic Circus bundelen hun krachten en skills. Magic Circus, het Nederlands Stadscircus, staat al meer dan 30 jaar in de wijken, midden tussen de huizen op leuke pleinen. Een circus vlak om de hoek. Voor het beweegprogramma in het circus hoef je dus nooit ver van huis. Conditie of niet, iedereen kan meedoen, krijgt beweeg-ideeën genoeg om thuis aan de slag te gaan. Alzheimer in Beweging is ontstaan vanuit de circuswereld en werkt vooral met leuke circusmaterialen waar iedereen mee aan de slag kan.

Ruim 11 jaar geeft de Stichting Alzheimer in Beweging bewegingslessen in verzorgingshuizen en dagopvang. Dankzij de krachtenbundeling en kennisdeling kan de Stichting nog beter en meer naar de mensen toe. Naast het in beweging brengen van alzheimerpatienten en mensen met dementie worden de pijlen nu, preventief, gericht op de 55-plussers die het leuk vinden om kennis te maken met deze unieke, leuke en aantrekkelijke manier van bewegen.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Nationaal Zorgcircus
Dhr. Piet-Hein Out
contact(@)zorgcircus.nl

Scroll naar boven