fbpx

Veelgestelde Vragen

Hieronder staan de enkele veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan even een mailtje.

LET OP: We geven geen extra tournee-informatie. Gewoon deze site in de gaten houden of de evenementenlijst op Facebook om te weten waar we komen.

Hoe lang duurt de voorstelling en is er een pauze?

De voorstelling duurt ca. 110 minuten, inclusief een pauze.
We proberen op tijd te beginnen, maar door drukte of veel mensen die op het laatste moment aan de circuskassa arriveren kan het zijn dat we iets later beginnen.

Is het circus rolstoeltoegankelijk?

De Magic Dome circustent is rolstoeltoegankelijk, maar er zijn geen rolstoeltoegankelijke toiletten.
Vanwege de beperkte beschikbaarheid per voorstelling. Er zijn twee rolstoelplaatsen per voorstelling online te koop. Heb je er meer nodig omdat je bijvoorbeeld met een groep rolstoelgebruikers wil komen, neem dan via pers@magic-circus.nl contact op. Koop je tickets en meldt je pas achteraf, of helemaal niet, dat je met een rolstoel komt, dan kan het zijn dat er geen plek voor je is. Je hebt dan geen recht op geld terug. Er zijn alleen rolstoelplaatsen in Klasse A i.v.m. veiligheidsregels en voorschriften.

Waarom staat niet de tournee van het hele jaar online?

Wij maken de locaties altijd een paar weken van tevoren bekend. Soms zijn er namelijk nog wijzigingen in de tournee door onvoorziene zaken. Daarnaast worden wij er ook toe gedwongen door de collegialiteit van de concurrentie.

Vanaf welke leeftijd is Magic Circus?

Circus is van oorsprong een elitaire cultuurvorm voor volwassenen. In navolging hiervan is Magic Circus dan ook niet 100% gericht op kinderen. Wel maken wij het kind in iedereen wakker en is onze voorstelling óók leuk voor kinderen.
Als opvoeder weet je zelf het beste wat jouw kind leuk vind of eng. Magic Circus speelt met emoties. We zijn soms hartstikke spannend (ook voor de opvoeders), dan weer heel grappig, verder zijn schoonheid en sensaties uiteraard ook te beleven!

Waarom moet ik voor mijn dreumes van 1 jaar een kaartje kopen?

Veiligheidsvoorschriften verplichten ons ieder persoon vanaf 1 jaar in de circustent te verantwoorden met een entreebewijs. Dat betekent ook dat zij meetellen bij het maximaal aantal toegestane bezoekers. Daarom betalen kinderen vanaf 1 jaar, ook als zij op schoot zitten.

Kan mijn kind in de buggy/kinderwagen blijven zitten?

Nee, want net als in een theater mogen kinderwagens en buggies niet meegenomen worden op de tribunes of tussen de stoelen geplaatst worden. De veiligheidsdiensten verplichten ons daartoe. We kunnen de wagens onder de tribune plaatsen voor je (op eigen risico), maar de buggies mogen de vluchtwegen niet blokkeren. Het circuspersoneel geeft aan waar je de buggy moet plaatsen.

Waarom moet ik mijn postcode, email en telefoonnummer invoeren als ik online kaarten bestel?

In het online bestelproces is uw email verplicht omdat we je anders de kaarten niet kunnen toesturen. Een telefoonnummer is handig voor het uitzonderlijke geval dat we genoodzaakt zijn een voorstelling te annuleren door extreme weersomstandigheden of als de overheid ons hiertoe verplicht (dit kan door bijv. een epidemie, rellen, etcetera.

We gaan je niet bellen met geweldige aanbiedingen, we gaan je niet spammen in je inbox of per SMS. We sturen alleen de eerstvolgende keer dat we dezelfde locatie bezoeken één mailtje dat we weer komen, met een kortingscode. Na deze email wordt uw mailadres gewist.

De postcode hebben wij nodig dankzij de overheid. Steeds meer worden wij verplicht om aan te tonen dat bezoekers uit de directe regio/wijk komen waar het circus staat. Wat wij doen is dus het volgende. Deze gegevens komen in een volledig geanonimiseerde lijst. We weten dan dus uitsluitend dat iemand uit postcode 4444XX een bestelling heeft geplaatst voor zoveel personen vanaf 12 jaar en zoveel personen van 1-11 jaar.

Hoe laat moeten we aanwezig zijn?

Alle zitplaatsen zijn ongenummerd, dus wie als eerste naar binnengaat zit het best binnen de gekochte categorie. De Magic Dome circustent opent ca. 15 minuten voor de start van de voorstelling, soms staat er dan al een rij. De circuskassa is open vanaf 30 minuten voor iedere voorstelling.

KOM JE TE LAAT? DAN KAN JE DE CIRCUSTENT PAS IN DE PAUZE WEER BETREDEN, KOM DUS OP TIJD!!!

In de voorverkoop zijn geen kaarten meer verkrijgbaar, wat nu?!

Probeer je nog op dezelfde dag voor de voorstelling te reserveren en start deze binnen 60 minuten? Dan is de online kaartverkoop al gestopt. Zo weet ons kassateam exact hoeveel kaarten er nog verkocht kunnen worden. Je kan dan dus nog kaarten reserveren aan de circuskassa bij het circus. Deze is van 30 minuten voor elke voorstelling geopend. Uiteraard geldt ook aan de circuskassa: zolang de voorraad strekt!

Reserveer dus altijd op tijd en niet last-minute, al helemaal als je in het weekend wilt komen genieten.

Kan ik aan de circuskassa kaarten kopen voor een andere dag?

JA! Er kan uiteraard wel vlak voor een voorstelling een (flinke) rij staan aan de circuskassa, maar als je er bent op het moment dat de kassa opent (30 minuten voor iedere voorstelling begint) dan is het geen enkel probleem om bijvoorbeeld op vrijdag al kaarten voor zondag te halen. Let wel op dat gekochte kaarten niet meer geruild kunnen worden voor andere data of tijden én ondanks dat de Magic Kassakanjers tot het uiterste gaan om je te helpen, zij bij uitverkochte voorstellingen soms echt geen kaarten meer hebben.

Kan ik een online kortingscode gewoon aan de kassa zeggen?

Nee. Online is online en dus niet aan de circuskassa. Mocht je een kortingsbon hebben, dan kun je de code die erop staat online gebruiken, óf de bon gebruiken aan de circuskassa. Let wel op het maximaal aantal tickets per kortingsbon! Als je zeker wil zijn van een plaats, dan raden wij uiteraard aan om in de online voorverkoop je kaarten te kopen. Met name voor voorstellingen in het weekend.

Wil je niet online kopen, dan kan je op een eerdere showdag aan de circuskassa terecht.

Zijn er toiletten?

Ja, er zijn een aantal Dixie’s aanwezig. Deze staan in een circuswagen welke toegankelijk is via een trap. Helaas minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Onze basisschool heeft een circusproject kunnen jullie helpen?

Jazeker kunnen we dat! Magic Circus heeft een School en Educatie afdeling die onze samenwerking met basisscholen coördineert. We kunnen jullie school met diverse zaken van dienst zijn. Klik hier voor meer informatie.

Welke Corona-maatregelen hebben jullie?

Op dit moment geen, maar LET OP: regels kunnen aangepast worden als de overheid dit van ons verlangt. Uiteraard vragen wij mensen met klachten thuis te blijven en zijn er nog handendesinfectiestations aanwezig.

Waar kan ik kaarten met de Stadspas Amsterdam reserveren?

Je kan met de Stadspas Amsterdam online reserveren voor een locatie tot de dag voordat daar de eerste voorstelling gegeven wordt. Dat kan via DIT FORMULIER. Daarna kan je alleen nog terecht aan het Magic Service Buffet buiten voor de circustent. Deze opent een uur voor elke voorstelling.

Let op: Magic Circus voert de actie van de Stadspas Amsterdam uit. Check altijd de voorwaarden die de Stadspas Amsterdam stelt m.b.t. duur van de actie, leeftijd, etcetera. De voorwaarden van de Stadspas zijn leidend.

Waar vind ik de kortingsbonnen?

Kortingsbonnen liggen in winkels met een circusposter.

Ik wil graag mijn kaarten omruilen, hoe kan dat?

Zoals duidelijk is vermeld op de website kan dit niet. Omruilen, geld terug of doorverkopen is niet mogelijk.

Ik ben vergeten mijn kortingscode in te voeren, kan ik nu geld terug krijgen?

Nee. Wij kunnen, zoals vermeld op de site, geen korting toepassen op reeds gekochte kaarten.

Scroll naar boven