fbpx

Magic Circus in het Onderwijs

Circusproject? Da’s veel leuker met Magic Circus!

Er zijn veel creatievelingen die circusprojecten aanbieden op basisscholen. Echter niet één daarvan is een écht reizend circus dat een volledig seizoen op tournee is. Sommige workshops worden zelfs gegeven door mensen zonder enige reizende circuservaring. Tja, dan weet je misschien wel hoe je moet jongleren, maar hoe kan je leerlingen vertellen over het echte circusleven? Heel simpel, dat kunnen ze niet of ze verzinnen maar wat!

Magic Circus hecht waarde aan een goede educatie in het onderwijs over circus. Begin 2016 is besloten om een educatief scholenaanbod op te zetten om basisscholen en BSO’s nog beter van dienst te kunnen zijn bij circusprojecten op school. Circus is leuk. Sterker nog, circus was nog nooit zo populair in Nederland. Daarom helpen wij graag mee aan circusprojecten. We hebben diverse mogelijkheden én we staan altijd open voor suggesties vanuit de onderwijswereld. 

Zo hebben we voor schoolklassen een hele leuke rondleiding over ons circusterrein van ongv. 15 à 20 minuten. Komt dat ontdekken!

Uiteraard helpen we ook graag mee aan het vieren van een schooljubileum! Wist je dat onze Magic Dome Circustent ook te huren is voor een voorstelling door de leerlingen zelf? Daarna meteen een jubileumborrel voor ouders en relaties? Geen probleem!

Onze eigen voorstellingen in een échte circustent

Voor een circusproject studeert iedere klas een eigen act in. Leuk om in een gymzaal of sporthal aan andere klassen en ouders te laten zien… maar echte memorabel voor jong en oud wordt het als de voorstelling in een echte circustent plaatsvindt. Wij weten in ieder geval wat de kinderen het leukst zullen vinden!

Maximaal 300 personen kunnen in onze tent terecht. Je zal verstelt staan vanaf welke prijs onze tent al te huur is, zeker als we al op een locatie in de buurt staan. Een extra reden om een circusproject af te stemmen op de jaarlijkse komst van het Magic Circus! 

Zijn we in de buurt? Dan kunnen jullie tot 14:30 uur in onze tent terecht.
Minimaal 14 dagen van tevoren reserveren!

Voor meer informatie over de kosten en boekingen, mail onze afdeling Educatie, email: scholen(@)magic-circus.nl

Uiteraard kan onze tent ook speciaal worden opgebouwd voor jullie, maar let op, dan is de prijs vele malen hoger!

Willen jullie liever dat we onze reguliere voorstelling geven voor alle leerlingen? Ook dat is uiteraard geen probleem

Magic Circus Afd. Educatie

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met onze afdeling Educatie:
E: scholen(@)magic-circus.nl

Middelbaar Onderwijs

In het kader van Cultureel Kunstzinnige Vorming biedt Magic Circus meer dan enkel voorstellingsbezoek aan geïnteresseerde middelbare scholen. Meer weten of heb je als docent een eigen idee/wens? Neem contact op met onze Afdeling Educatie.

Scroll naar boven