fbpx

Circusdirecteur leert na 35 jaar zelf jongleren

Neuropsychologen hebben het volgende uitgebreid uitgezocht. Wie gaat jongleren wordt slimmer en krijgt een beter probleemoplossend vermogen. Voor mensen die moeilijke beslissingen moeten nemen is het een absolute aanrader om de jongleerkunst onder de knie te krijgen. De twee hersenhelften gaan door het jongleren beter samenwerken waardoor je brein optimaal gaat functioneren. Na 6 weken jongleren heb je 15 % meer actieve hersencellen. Wie wil dit nu niet?

Circusdirecteuren staan tegenwoordig voor bijna oplosbare problemen bij het uitvoeren van hun functie. Stikstofgeneuzel, gebrek aan evenemententerreinen, vermakelijkheidsretributie, belastingverhogingen, energieprijzen, de hedendaagse verleidingen van beeldschermen.

Tijdens Wereldcircusdag in Purmerend gebeurde er iets bijzonders, Maurice Veldkamp, reeds 35 jaar directeur van zijn eigen Magic Circus leerde voor het eerst om te jongleren. 35 jaar lang zag hij het anderen doen en hij was ervan overtuigd dat deze kunst niet voor hem is weggelegd. Dankzij de nieuwe show met de naam Scusza, excuus wist hij zaterdag dus geen excuus te bedenken om het niet te leren na wat aandringen van Gera de Leeuw. Dankzij het Juggle Board maakte hij kennis met de verschillende patronen van aansturen en reageren op ballen. Daarna lukte het hem vrij eenvoudig om de jongleertechniek aan te leren, het viel dus reuze mee, had hij dat 35 jaar geleden maar geweten!

Circusdirecteur leert na 35 jaar zelf ook jongleren. World Circus Day 2023

De jongleermethode van Gera, die werkt met mensen met een hersenaandoening is erop gericht om iedereen te laten slagen. Dus lukte het nu ook Maurice Veldkamp om de cascade, de bekendste jongleertechniek onder de knie te krijgen. Clown Jofri, die in een ver verleden Gera ondersteunde bij haar eerste jongleerpogingen zal Maurice in de toekomst verder helpen om de jongleerkunsten te verfijnen! Of Maurice, die regelmatig deel uitmaakt van de voorstelling in het vervolg zal gaan jongleren op het podium blijft de vraag. Je weet het maar nooit bij het Magic Circus, het circus waar niets lijkt wat het is, circus zoals het niet hoort te zijn!

Circusdirecteur leert na 35 jaar zelf ook jongleren. World Circus Day 2023
Scroll naar boven