fbpx

Magic Circus Sneeuw Smikkeladvies

De smulpapen van het Magic Circus staan er om bekend overal waar het circus komt een smikkeladvies te hebben voor de inwendige mens. Uiteraard hebben de smulpapen ook de nodige recepten verstopt in de circuswagens. Tijdens de huidige extreme sneeuwval worden enkele hart- en lijfverwarmende recepten gedeeld onder het motto: MAGIC CIRCUS SNEEUW SMIKKELADVIES. Sneeuwpret was nog nooit zo lekker!

Ketjap Stoofvlees

Tijdens koude nachten (of gewoon als we zin hebben in iets lekker pittigs) kan je op het circusterrein soms de Oosterse ketjapgeuren opvangen van dit heerlijke stoofgerecht. Deze stoof past prima bij een Oosterse hutspot. Oosterse hutspot?! Voeg vlak voor het stampen van je piepers, wortel en ui eens een zakje Conimex Bami Groente kruiden toe. Weer eens iets anders en lekker pittig. Kroepoek en Atjar mogen op tafel!

Ingrediënten

500 gram riblappen of sukadelappen, in blokjes gesneden
5 teentjes knoflook fijngehakt
2 uien in dunne halve ringen gesneden
2 trostomaten in blokjes gesneden
5 eetlepels ketjap manis (of naar smaak meer toevoegen)
1 eetlepel sambal badjak
1/2 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel rietsuiker
1 eetlepel rijstazijn (mag ook witte wijnazijn zijn)
1 eetlepel bloem
1,5 theelepel gemalen korianderpoeder
1 theelepel kerriepoeder
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
zonnebloemolie
roomboter
300 milliliter lauwwarm water
Eventueel: maizena als de jus te dun blijft.

Bereidingswijze

Bestrooi de blokjes vlees met peper, zout en bloem.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie en een klont roomboter in een stoofpan.
Bak het vlees in porties rondom goudbruin aan.
Haal het vlees uit de pan.
Bak de uien met de knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, korianderpoeder, tomaten, sambal, rijstazijn, rietsuiker en ketjap manis voor ongeveer 3 minuten in het overgebleven braadvet.
Voeg het vlees toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg vervolgens 300 milliliter water toe en laat het vlees ongeveer 4 uur stoven. (LET OP: niet te hoog, laat zachtjes pruttelen.)
Stoof het eerste uur met de deksel geheel op de pan.
Zet het 2e en 3e uur de deksel iets open (ca. 0,5 cm). Zo kan het vocht een klein beetje verdampen en zal de saus iets gaan indikken.
Stoof het laatste uur met de deksel helemaal van de pan af.
Hoe langer het vlees kan stoven hoe lekkerder het wordt en de saus lekker kan indikken.
Mocht je saus te waterig blijven, voeg dan een maïzena papje toe.

Scroll naar boven