fbpx

De Saga van Magic Circus

Het showconcept van Magic Circus is jaren geleden ontwikkeld door een Japanse wetenschapper. Hetgeen ook het grote succes van Magic Circus verklaard… Nee hoor! NIKS WETENSCHAP, MAAR PURE MAGIE!

In den beginne

In 1971 werd Circus Piste opgericht door Willem en Hennie Boekschooten, ouders van (o.a.) Jofri Boekschooten. Naar later bleek hét fundament voor Magic Circus, het Nederlands Stadscircus. Willem Boekschooten bouwde zijn familiecircusje steeds verder uit en was een geliefde verschijning in diverse gemeenten.

Rob Ritman

In 1989 verkocht Willem zijn circus aan Rob Ritman. Ritman was een bekende verschijning in de Nederlandse circuswereld. Hij reisde o.a. met zijn Circus Mariska, later Circus Mikkenie en hij stond aan de wieg van het Nationaal Nederlands Wintercircus Martin Hanson dat in de wintermaanden voorstellingen gaf in theaters.

Maurice Veldkamp

Rob Ritman reist één jaar als Circus Piste door het land. In 1990 gaat Circus Piste samen met het Circus Royal van Maurice Veldkamp. Eerder werkte Maurice al bij Rob Ritmans circussen Mariska en Mikkenie en het Circus Holiday van Hans Martens. In 1987 begon hij zijn eigen Aqua Circus (inderdaad met een waterpiste in plaats van een gewone piste) en vanaf 1988 reisde hij als Circus Royal.

Maurice brengt zijn circusmateriaal in en neemt plaats in de directie van de nieuwe zaak. De tournee voert door het hele land. Ook Amsterdam werd toen al niet vergeten. In de voorjaarsvakantie werd er één dag opgetreden in Amsterdam-Noord. In 2020 vieren we ook 30 jaar Amsterdams Stadscircus!

Magic Circus

Na het afronden van de middelbare school komt Jofri, de zoon van Willem Boekschooten in 1992 terug bij het circus dat ooit door zijn vader was opgericht. Inmiddels reist men onder de naam Magic Circus.

Magic Circus wordt steeds moderner. Liefhebbers van het klassieke circus blijven veelal weg, maar het stadspubliek komt in grote getale. Verfrissend circus, creatief en lekker gek. Samen met een hecht team wordt het circus elk jaar beter en in 2017 arriveert als volslagen verrassing voor alle fans de Magic Dome circustent. Nog beter zicht en nog beter licht voor het publiek worden mogelijk.

De kwaliteitsimpuls van de laatste jaren zorgt voor een nog groter stampubliek. Steeds meer mensen leren Magic Circus kennen én waarderen. Tot op de dag van vandaag kunnen zowel Jofri als Maurice geen supermarkt in zonder herkend te worden of een high five te geven aan enthousiast publiek.

Scroll naar boven