fbpx

2021: Øpfang

Magic Circus zorgt voor Øpfang

Eindelijk weer Magic Circus! In 2021 presenteerde het Amsterdams Stadscircus de voorstelling ØPFANG boordevol modern circusvermaak. Het Magic team ving het publiek op en nam hen mee in een magische wereld. Jong en oud, want Magic Circus is óók leuk voor kinderen. Niet te oubollig en zeker niet te pretentieus modern. Steunen en opvangen, daar draaide het in 2021 om in de voorstelling “Øpfang!”

In het moderne circus gaat het om vallen en opstaan, struikelen en stijgen, loslaten en opvangen. Dat opvangen gebeurt soms letterlijk door de acrobaten. Niet alleen op het podium, maar ook hoog daarboven zonder vangnet. Kortom, circus als spiegel van de maatschappij.

Magic Circus biedt Øpfang. Biedt alternatieven voor het maandenlange beeldschermstaren. In ØPFANG beleef je komische verwikkelingen, rondrazende raddraaiers, stoelenstapelaars, maanlandingen, hangvolwassenen, zoveel touwtjes dat er geen eind aan vast te knopen is en vele andere betoverende circusacts. Alles live, echt en bijna aanraakbaar. Eindelijk weer samen écht iets beleven!

OPFANG
Het begrip Øpfang dateert uit de tijd van de Vikingen. Historisch onderzoek leert dat zij niet zomaar alleen woestelingen waren, maar ook familiemensen. Vikingen koesterden gastvrijheid oftewel Øpfang. Tot op de dag van vandaag is dat in woord en daad in Scandinavië terug te vinden.

Magic Circus is ook gastvrij en spant voor zijn bezoekers een maatschappelijk en cultureel vangnet. Vangt hen op en stoomt hen klaar voor een nieuw en beter normaal. Laat je vallend onderdompelen in eigentijds circus.

Scroll naar boven