fbpx

Clown Jofri nu ook bekroonde goochelaar

Het begon als een geintje, maar het eindigde in een serieuze, klinkende overwinning. Afgelopen winter vertoonden Jofri Boekschooten en Hilbert Geerling als gelegenheidsduo een komisch goochelnummer bij Wintercircus Martin Hanson. Hun succes smaakte naar meer en er werd gekscherend gesproken over deelname aan prestigieuze goochelconcoursen.

Op 10 en 11 mei 2013 hield de overkoepelende Nederlandse Magisch Unie het Dutch Festival of Magic in Ede. Een open concours waaraan zowel Nederlandse als buitenlandse goochelaars en illusionisten konden deelnemen. Onder hen Jofri en Hilbert als twee goochelaars die letterlijk verstrikt raken in hun soepel en flitsend bedoelde manipulaties. Hun minutieuze samenwerking en de verfijnde maar toch allengs ontsporende humor imponeerden de vakjury dusdanig dat maar liefst drie prijzen in de wacht werden gesleept: de prijs algemeen goochelen, de Henk Vermeyden Wisselprijs en als klap op de vuurpijl de Grand Prix. Zelden zijn goochelaars op één festival zo gelauwerd.

Jofri Boekschooten is al bijna twintig jaar dé clown en hét gezicht van Magic Circus. Hilbert Geerling heeft al vele jaren zijn eigen goochelshow en treedt op als verhalenverteller. Beiden liepen dagen na hun overwinning nog met een gelukzalige glimlach van oor tot oor.
Hoewel hij het ontkende, keek Magic-circusdirecteur Maurice Veldkamp ondanks zijn trots en vreugde voor Jofri toch iets verschrikt: “Sterren als Hans Klok gingen Jofri en Hilbert als prijswinnaars voor. Straks moet ik helemaal naar Las Vegas om Jofri nog een keer te kunnen zien!”

De bekroonde Jofri treedt tot begin november dagelijks op in het Magic Circus. Arlette Hanson heeft Jofri en Hilbert alweer gecontracteerd voor de nieuwe productie van haar wintercircus.

Scroll naar boven