fbpx
Mirte Damen en Pascalle van het Magic Circus 2023 Woerden Column

Column Mirte Damen

De herfst begint in mijn hoofd altijd als de poffertjeskraam van Lucas-Vermolen er staat in het Westdampark. Komend weekend staat deze er weer. De voorbode dat de Koeiemart in zicht is en als de poffertjeskraam er staat hoor ik Gerard Cox altijd zingen…’Het is weer voorbij die mooie zomer….’ Nou even eerlijk, zo’n mooie zomer was het nu ook weer niet. Laten we spreken van een ouderwetse oud-Hollandsche zomer. Dan heb ik toch meer zin in ouderwetse oud-Hollandsche poffers. Vanaf zaterdag zijn ze er weer en met een beetje geluk zelfs vrijdag al.

Veel mensen weten mijn oprechte voorliefde voor goed variété. Laat nu precies deze week het oudste en beste stadscircus van Nederland, Het Magic Circus’, neergestreken zijn op ons Exercitieveld in Woerden. En daar ga ik hier oprecht in mijn column keihard promotie voor maken. Waarom? Omdat dit echt waanzinnig is, dit moet je gezien hebben!

Het Magic Circus staat er nog tot en met komende zondag (3 september). Kijk maar even op www.magic-circus.nl. Het is een geweldig circus zonder dieren. Deze voorstelling is zo ontzettend goed. Met een waanzinnige hoofdrol voor een vriendin, namelijk de geweldige acrobate Pascalles (Pascalle Poelman). Zij hangt echt aan haar eigen haar. En zij is de enige in Nederland die dit kan en doet. Er zijn er maar een paar op de wereld die dit kunnen. Het is een waanzinnige adembenemende act en dit circus geeft een magische show vol verwondering.

De sfeer die dit circus neerzet vind ik oprecht vergelijkbaar qua acrobatiek met het grote Cirque du Soleil, de acrobaten doen er echt niet voor onder. Het is alleen een stuk kleiner en knusser en goedkoper. Dit circus heeft een geweldig groot Anton Pieck gevoel. Deze show is poëtisch, magisch en heeft een mooi tempo en afwisseling. En wat een liefde stoppen alle mensen in dit kleine, fijne, mooie circus. Het is een volwassen show die ook geschikt is voor kinderen. Maar geen van de acts is kinderachtig.

Hooggeëerd publiek van Woerden en omstreken: Komt dat zien! Komt dat zien mensen.Even geen telefoon of beeldscherm maar levensecht variété!

Scroll naar boven