fbpx
De vluchtauto van de inbrekers bij het Magic Circus

Stedelijke criminaliteit ontziet Magic Circus niet

Een patser-Audi, pepperspray, alerte buren, vluchtende verdachten en de politie. Alsof een voorstelling van het Magic Circus nog niet spannend genoeg is, volgden de turbulente ontwikkelingen buiten op het circusterrein elkaar in razend tempo op. En dat allemaal op een zonnige zondagmiddag op het grasveld naast de Buiksloterkerk aan de Schepenlaan in Amsterdam-Noord (11 juni 2023 jl.).

Terwijl het Magic Team het publiek in vervoering bracht met Scusza, zagen oplettende buren hoe een donkerblauwe Audi uit het hogere segment resoluut halt hield bij het circusterrein. Twee mannen (“Oost-Europese types” volgens de getuigen) begaven zich doelgericht naar een caravan, forceerden het raam en wrongen zich naar binnen.  Een buurman belde meteen 112; zijn vrouw begaf zich naar de opengebroken caravan. Daar werd zij bijna onder de voet gelopen door de vluchtende types die zich bliksemsnel naar hun Audi met chauffeur begaven. Met piepende banden gierde de auto de woonwijk in. Het gealarmeerde Magic Team ontdekte snel een tweede inbraak in een caravan waarin zich ook twee honden bevonden. Ook hier was een raam geforceerd en er was geprobeerd de trouwe viervoeters met pepperspray onschadelijk te maken. De tweede inbraak laat vermoeden dat de dadergroep groter is dan de waargenomen personen. 

Compliment voor de Officier van Dienst van Politiebureau Waddenweg die snel ter plaatse was en adequaat handelde. De gedupeerde bezitters van de caravans konden hun verhaal over schade en diefstal meteen aan hem kwijt. Het politieonderzoek loopt, met een vermoeden van mobiel banditisme. De camerabeelden van het circus zelf en van de omwonenden zijn ter beschikking van de politie gesteld.

Opmerkelijk was ook dat leden van het Magic Team een man gesignaleerd hebben die voldeed aan het daderprofiel en vergezeld was van enige kleine kinderen. Hij hield steeds de omgeving van de tent in de gaten, maar ging niet naar binnen.

Nog opmerkelijker is dat Magic Circus een vrijwel cash loos circus is dat een voorkeur heeft voor PIN-transacties. De inbrekers hadden kunnen weten dat zij geen geld aan zouden treffen. 

Gelukkig is er niemand gewond geraakt en heeft het publiek niets van de perikelen gemerkt.

Als nu nog tips heeft over deze laffe inbraak, dan houden de politie en Magic Circus zich zeer aanbevolen.

Scroll naar boven