fbpx

De vlucht van Sofia Ferrari

Emilio in Zagreb Magic Circus SCUSZA 2023
Zaterdag 18 maart 2023. Emilio voor vertrek uit Zagreb.

Waar gisteren Emilio vanuit Zagred naar Eindhoven vloog zonder problemen, zou vandaag Sofia Ferrari van Barcelona naar Amsterdam vliegen. Op het Magic Hoofdkwartier werd haar vlucht gevolgd. Over Frankrijk, via België langs Antwerpen over Zeeland het Nederlandse luchtruim in en toen gebeurde er iets vreemds…

In eerste instantie leek het vliegtuig uit te wijken naar Rotterdam Airport. Vol spanning volgde men de radarbeelden. De vertwijfeling sloeg toe toen men voor hun ogen dit zag gebeuren:

Het vliegtuig was omgedraaid. Alle alarmbellen gingen af. Zou er een technisch mankement zijn? Een noodsituatie?! Des te erger was dat niet alleen Sofia aan boord zat, dit vliegtuig werd namelijk gevlogen door niemand anders dan onze directeur Maurice die naast circusdirecteur tevens piloot is.

Het werd nog gekker toen het volgende gebeurde:

En vervolgens:

Gelukkig landde het vliegtuig uiteindelijk netjes op de Polderbaan in Amsterdam. Maar wat was er nou gebeurd? Maurice legt het uit:
“We lagen voor op schema en aangezien ik Sofia aan boord had heb ik haar even laten zien waar we in Brielle en Maassluis hebben gestaan met het circus. Als Argentijnse wilde ze natuurlijk dolgraag zien waar Maxima woont, dus zijn we ook nog even over Den Haag gevlogen. Daarna over zee via Castricum zodat ik de vele Spaanse passagiers Alkmaar kon aanwijzen. Altijd leuk om hen te laten weten dat we daar de Spanjaarden als eerste verslagen hebben, dat daar de Victorie begon.

Zo belandde dus ook Sofia in Nederland en kort daarna verschenen de eerste transporten al in Nieuwegein. Nederland, maak je borst maar nat. Nog even en het Magic Circus raast weer door het land!

Check de tournee

Scroll naar boven