fbpx

“Nieuw-West vinden we nu te riskant”

MAGIC CIRCUS NAAR OOST I.P.V. OSDORP

Magic Circus heeft de optredens bij de Sloterplas in Osdorp geschrapt. Het Amsterdams Stadscircus geeft in plaats daarvan van woensdag 9 t/m zondag 13 september voorstellingen aan Radioweg in de Watergraafsmeer. Het circus vond het niet gepast om in de huidige moeizame Corona-situatie in Nieuw-West er voorstellingen te geven.

Compliment voor gemeente

Directeur Maurice Veldkamp: “Osdorp ligt in Stadsdeel Nieuw-West. Na de eerste blikken op de Corona-cijfers in dat stadsdeel, vroeg het Magic Team mij of we niet beter konden uitwijken naar een andere locatie. Niet bepaald een eenvoudige opgave in de huidige tijd, maar gelukkig konden we rekenen op de goed geoliede organisatie van de Gemeente Amsterdam en vooral Stadsdeel Oost. We zijn het niet altijd met de gemeente eens over bepaalde zaken, maar hier moet ik toch echt een veer steken. Ik overweeg daadwerkelijk een circuspluim af te geven bij de Stopera en Stadsdeel Oost. Ze hebben menselijk gehandeld, meegedacht én meegewerkt aan een goede oplossing. Chapeau!”

Voorkomen is beter dan genezen

In het Oosterpark en in Oud-Zuid heeft Magic Circus nu al succesvolle series voorstellingen gehad. Veldkamp: “Klinkt gek, want onze Magic Dome circustent ziet er niet vol uit als we een ‘volle tent met 1,5 meter afstand hebben’. Veel mensen zitten te springen om iets leuks te doen. We hebben alleen wel een zorgplicht voor ons publiek en ons team van medewerkers. We hebben een half jaar geen optredens gegeven. Dat we nu sinds een maand eindelijk op reis zijn is geweldig. Maar het is onze morele plicht om besmettingshaarden te mijden. Als we niet uit hadden kunnen wijken? We hadden evengoed alle voorstellingen geschrapt.”

“Ja, we hebben een goed protocol conform de RIVM-richtlijnen waar we ons strikt aan houden. En we stellen niet graag fans teleur, zeker niet als zij zich juist wel netjes aan alle Corona-maatregelen houden. Je moet je alleen goed realiseren dat een protocol zich erop richt om zoveel mogelijk besmettingen te voorkomen. Als die besmettingen er al zijn, heb je dus een compleet andere situatie. Wat ons betreft kunnen de inwoners van Nieuw-West nu het beste zoveel mogelijk thuisblijven om zichzelf en anderen veilig en gezond te houden. Een circusbezoek hoort daar helaas voorlopig niet bij. Maar als het effe kan, komen we in 2021 terug naar de Sloterplas!”

Scroll naar boven